Τραχανάς Posted: Ιανουαρίου 6, 2014 | In: Συνταγές Υλικά: 1 ποτήρι νερό (200 γρ.) 1 1/2 κ.σ. τραχανά Λάδι και αλάτι Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό με το τραχανά να βράσει. Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει και μέχρι να χυλώσει. Όταν γίνει προσθέτουμε λίγο λάδι και αλάτι. read more
Ρυζόγαλο Posted: Ιανουαρίου 6, 2014 | In: Συνταγές Υλικά: 1 ποτήρι ρύζι 1 κ.σ. κορν φλάουερ 2 λίτρα γάλα (πρόβειο καλύτερα) *TIP Το βράζω σε σιγανή φωτιά 2 ποτήρια ζάχαρη Εκτέλεση: Βάζουμε λίγο νερό στην κατσαρόλα με το ρύζι και το βράζουμε. Όταν φουσκώσει ρίχνω το γάλα, αφού το έχουμε ζεστάνει λίγο πρώτα. Όταν μισοβράσει ρίχνω τη ζάχαρη. Σβήνω με το κορνφλαουερ αφού […] read more
Γαλατόπιτα Posted: Ιανουαρίου 6, 2014 | In: Συνταγές Υλικά: Φύλλα Θρακιώτισα 6 τεμάχια 2 λίτρα γάλα 8 αυγά χυλός από ρύζι Εκτέλεση: Χτυπάμε το γάλα με τα αυγά στο μίξερ και προσθέτω λίγο χυλό από ρύζι. Παίρνουμε το πρώτο φύλλο Θρακιώτισα και αλείφουμε ένα ταψί με σπορέλαιο. Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο, όχι ίσιο να κάνει ζάρες και αλείφουμε με λίγο λάδι, μετά […] read more