Υλικά:
Φύλλα Θρακιώτισα 6 τεμάχια
6 μεγάλα κρεμμύδια
600 γρ. κιμά ανάμεικτο
σπορέλαιο
μία πρέζα αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στο multi για λίγο. Τα πλένουμε, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε. Μόλις μαλακώσουν τα στραγγίζουμε. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο λάδι και τα καβουρντίζουμε. Βάζουμε και τον κιμά στην κατσαρόλα και τα καβουρντίζουμε όλα μαζί. Στο τέλος βάζουμε και μια πρέζα αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Όταν σωταριστεί ο κιμάς, να μην βγάζει αίμα, το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Παίρνουμε τα φύλλα Θρακιώτισα και αλείφουμε ένα ταψί με σπορέλαιο. Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο, όχι ίσιο να κάνει ζάρες και αλείφουμε με λίγο λάδι, μετά βάζουμε με τον ίδιο τρόπο το δεύτερο φύλλο και βάζουμε την γέμιση του κιμά σαν μωσαϊκό και λίγο λάδι. Επαναλαμβάνουμε και στα υπόλοιπα φύλλα το ίδιο, δηλαδή γέμιση κιμά και λίγο λάδι. Στο τέλος σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο και ρίχνουμε επάνω του μισό φλιτζάνι νερό.
Ψήνουμε στους 185 C μέχρι να ροδίσει η πίτα, περίπου για σαράντα λεπτά.
* TIP: Αντί για κρεμμύδι μπορούμε να βάλουμε πράσο.